Suosnivač Whatsappa apeluje da se briše Facebook

Izvor: B92, 16.Mar.2019, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suosnivač Whatsappa apeluje da se briše Facebook

Suosnivač aplikacije Whatsapp Brajan Ekton ponovo je pozvao korisnike da izbrišu svoje profile na društvenoj mreži Fejsbuk.

On je pred studentima na Univerzitetu Stenford u Kaliforniji kritikovao Facebook i druge tehnološke gigante poput Google, jer su previše fokusirani na profit, prenosi londonski San.

Ekton je 2014. godine prodao Facebooku svoj udeo u Whatsappu za 14. milijardi dolara, a kompaniju je napustio 2017. godine, jer se, kako je rekao, nije slagao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da oglasne poruke treba da se uvode u platformu za razmenu poruka.

Ekton je danas šef Signala, neprofitnog rivala Whatsappu, a direktora Facebooka Marka Zakerberga optužio je da trguje s privatnošću korisnika kako bi omogućio reklame na svojoj platformi i povećao prihod.

Ovo je drugi put da Ekton poziva na brisanje Facebooka - to je uradio preko Twittera, gde je napisao "Vreme je #izbrišitefacebook" nakon što se društvena mreža uplela u skandal s političkom konsultantskom firmom Kembridž analitika, koja je neovlašćeno pristupila podacima 87 miliona korisnika.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.