Suočavanje sa cenama

Izvor: ITsvet.com, 03.Jul.2010, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suočavanje sa cenama

Još jedan proizvođač LCD ekrana se suočio sa problemom međunarodnog određivanja cena sa kojima su imali probleme Apple, Dell i HP, između ostalih. Tajvanski proizvođač HannSar Display Corporation je pristao da plati kaznu i iznosu od $30 miliona zbog svoje uloge u globalnoj zaveri određivanja cena za monitore koji koriste TFT-LCD tehnologiju. Državni tužioci u San Francisco-u navode sada je ova kompanija učestvovala u ovoj spletki na međunarodnom nivou od 2001 do 2006 godine čime je došlo do veštačkog podizanja cena monitora, laptop računara, mobilnih telefona kao i drugih elektronskih uređaja. HannStar je sedma kompanija koja je priznala svoje učestvovanje u toj prevari.

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Još kazni za nameštanje cena

Izvor: IT-recenzije.com, 03.Jul.2010

Nakon što je objavljena vest o kažnjavanju proizvođača memorija za učešće u nameštanju cena, stižu i novosti o kažnjavanju proizvođača LCD panela. Kompanija HannStar Display Corporation priznala je krivicu za učešće u nameštanju cena LCD panela u periodu između 2001. i 2006. godine,...

Nastavak na IT-recenzije.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.