Što očekivati u 2014 sa tehnološkog aspekta

Izvor: JavneVesti.com, 31.Dec.2013, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Što očekivati u 2014 sa tehnološkog aspekta

Napredak u tehnologiji se nije previše osjetio u 2013 godini, no i ako se nešto dogodi to se mjeri u nanotehnologiji, tako da 'obični' ljudi zapravo malo toga mogu vidjeti i osjetiti. LCD tehnologija je već desetljećima s nama, jedine promjene koje smo vidjeli su u veličini ekrana i rezoluciji. Što očekivati u 2014 godini?

 U 2014, kao i u 2013, tehnologija neće previše promijeniti naše živote, ali svakako će napredovati. Evo nekoliko predviđanja što će se dogoditi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JavneVesti.com << /> 1. Razvoj pametnih kuća
Kada kažemo pametna kuća mislimo na povezanost cijele kuće putem Interneta (Wi-Fi). Sigurnosne kamere biti će povezane na vaš laptop s kojim će te istovremeno upravljati vašom televizijom, radiom i svijetlom - čak i grijanjem. Danas su takve kuće sve više dostupne, iako su i dalje skupe (nekoliko desetaka tisuća eura).
2. Osobna privatnost
Osobna privatnost je svake godine sve više svijetu dostupna, a 2014 će biti još jedna godina u kojoj se očekuje još veći porast ne-sigurnosti osobnih stvari. Već znamo da nam prisluškuju telefone, gledaju što radimo na Internetu, provjeravaju mailove, a sve što mi možemo je spremiti se na to i smanjiti iznošenje osobnih podataka u javnost (Facebook, Twitter, mail...)
3. Reklamiranje
Svi će se svugdje reklamirati. TV- radio, Internet - svi će doživjeti procvat (barem se tako nagađa). Ono što se predviđa je da će određene firme početi kupovati reklamni prostor na kutijama od CD-a, a možda čak i u pjesmama.
4. Ratovi u oblacima
Amazon, Apple, Microsoft i Google će ući u ozbiljan rat što se tiče servisa u oblacima. Microsoft je za sada najbolji, ali tko ponudi više će pobijediti - pritom mislimo na cijenu s obzirom na ponuđeno
5. 4K TV
Svi znate za 3D TV, no što je sa 4K TV? Jeste li ćuli za Ultra HDTV? E pa to je ista stvar. Nude puno bolju rezoluciju, jedno 4 puta veću od sadašnjih 1080px. Cijena jedne takve televizije je oko $2000, ali kako razvoj bude tekao i više konkurencije na tržištu bude, padati će i cijene, no nemojte se nadati velikom padu. 

6. Nanotehnologija
Nanotehnologija svake godine izmisli nešto novo pa će tako i slijedeće. Puno se ulaže i puno se očekuje, jer ipak, kako kažu znanstvenici, nanotehnologija je tehnologija budućnosti. 

Nastavak na JavneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JavneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JavneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.