Izvor: B92, 11.Avg.2022, 10:20

Stižu verodostojniji avatari za igre i četbotove VIDEO

U budućnosti ćemo moći da razgovaramo i družimo se sa mnogo više digitalnih ljudi.

Kompaniji Nvidia nije nepoznanica kreiranje realističnih AI avatara, ali sada ima ideju da ih načini praktičnijim.

Proizvođač grafičkih kartica je predstavio skup alatki, pod nazivom Omniverse Avatar Cloud Engine (ACE), koji kompanijama olakšava da digitalne osobe stave u četbotove, igre i druge aplikacije.

Kombinacija AI modela i servisa pomaže developerima da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << brzo kreiraju virtuelne ljude koji ne zavise od velike količine procesorke snage. Običan startap može da kreira avatar koji je dovoljno ubedljiv koliko i avatar koji je kreirala ogromna korporacija.

ACE se zasniva na nekoliko postojećih softverskih alata i frejmvorka. Omniverse se koristi za AI pokretane animacije, Metropolis upravlja vizuelnim zadacima, Merlin pomaže kod preporuka, dok NeMo Megatron i Riva pomažu kod neuralnih jezičkih modela i AI govora.

Ipak, sugeriše se da će proći još neko vreme dok ACE zasnovani avatari ne počnu da se koriste u RPG igrama i drugim naprednim aplikacijama.

I dalje je jasno vidljivo da razgovarate sa komojuterom, ali će ovo svakako biti bitan korak u nadogradnji avatara i osnovnih čet-tekst botova koja uobičajeno viđamo danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Stižu verodostojniji avatari za igre i četbotove VIDEO

Izvor: B92, 11.Avg.2022

U budućnosti ćemo moći da razgovaramo i družimo se sa mnogo više digitalnih ljudi.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.