Stiv Balmer se povlači sa čela Microsofta

Izvor: B92, 23.Avg.2013, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stiv Balmer se povlači sa čela Microsofta

Izvršni direktor IT diva Microsofta Stiv Balmer najavio je da se povlači s ovog položaja u narednih godinu dana, saopštila je kompanija iz Redmonda. Microsoft je već počeo da traži zamenu.

Na čelu tima koji traži naslednika Balmera je član Upravnog odbora Džon Tompson. Balmer će do povlačenja nastaviti da obavlja funkciju CEO-a i nastaviće "da vodi kompaniju kroz sledeće faze transformacije".

"Nikada nije pravi trenutak za promene, ali sada je taj trenutak. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Usvojili smo novu strategiju i novu organizaciju rada i imamo odličan tim koji nas vodi. Moj originalni plan je bio da se povučem na polovini procesa transformacije u kompanije koja je okrenuta novim uređajima i pružanjem IT usluga. Sada nam je potreban izvršni direktor koji će ovde da ostane do kraja i obavi kompletan proces," rekao je Balmer.

Pored Tompsona u timu koji će izabrati Balmerovog naslednika su i predsednik UO Bil Gejts, Čak Noski i Stiv Lukzo - svi na vrhunskim funkcijama u MS-u.

“Kao član odbora koji nadgleda ovu transformaciju, radiću intenzivno sa ostalim članovima na izboru novog direktora,” rekao je Gejts. “Imamo sreće da će Stiv da ostane na ovom položaju dok ne nađemo pravog kandidata i dok on ne preuzme sve obaveze.”

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POSLE 33 GODINE: Stiv Balmer napušta Microsoft!

Izvor: Telegraf.rs, 23.Avg.2013

Izvršni direktor Microsofta objavio je da napušta američku kompaniju, ali da će do izbora novog direktora, u narednih godinu dana obavljati tu funkciju

Nastavak na Telegraf.rs...

Majkrosoft traži novog direktora

Izvor: Akter, 23.Avg.2013

Američka kompanija Majkrosoft (Microsoft) danas je saopštila da će se njen izvršni direktor Stiv Balmer povući sa funkcije u narednih 12 meseci, kao i da je u toku potraga za njegovim naslednikom

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.