Stigli su novi iPad mini i osveženi obični iPad

Izvor: B92, 14.Sep.2021, 21:39

Stigli su novi iPad mini i osveženi "obični" iPad

iPad mini konačno je dobio nivi dizajn, a najjeftiniji iPad nivi čip.

iPad mini sada ima ekran koji Apple zove "od ivice do ivice", dijagonale je 8.3 inča, a radi se zapravo o dizajnu koji je prvo stigao na Pro modele, a onda i na iPad Air. Home dugmeta više nema, ali je TouchID i dalje tu, u dugmetu sa strane.

Da novi ekran i dizajn ne budu jedina osveženja, iPad mini pogodni najnoviji A15 čip, koji bi uz USB-C port trebalo da omogući i neke profesionalnije namene >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << najmanjeg Appleovog tableta. Wi-Fi modeli kretaće od $499 u SAD, a Wi-Fi + Cellular od $649.

"Obični", odnosno najjeftiniji iPad sada je pogonjen A13 čipom, koji donosi 20% bolje performanse u odnosu na prethodnika, a kako Apple kaže "3x je brži od najprodavanijeg Chromebooka, a do 6x brži od najprodavanijeg Android tableta".

Wi-Fi modeli kretaće od $329 u SAD, a Wi-Fi + Cellular od $459.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.