Stigao novi Yahoo! Mail

Izvor: B92, 12.Dec.2012, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stigao novi Yahoo! Mail

Yahoo je predstavio nove verzije svog web emaila, što je prva vidljiva promena od kada je pre pet meseci na mesto izvršnog direktora došla Marisa Mejer.

Yahoo je predstavio verzije maila za smartfone i tablete i malo doteranu verziju za PC korisnike u kojoj su izbačeni dodaci zarad veće brzine.

„Jasno i glasno ste nam rekli da želite što manje stvari sa strane koje će vas ometati kada je reč o emailu. Želite da se brzo ulogujete, obavite komunikaciju i nastavite >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svoj dan”, napisala je Mejerova na svom zvaničnom blogu.

Yahoo je otkrio i unapređenu verziju email aplikacije za smartfone koji rade na Androidu kao i prvu samostalnu aplikaciju za iPhone. Osim toga, tu je verzija za tablete i personalne računare koji rade na Windows 8.

Prema podacima comScore-a, Yahoo je prvi email klijent u SAD i treći u svetu, iza Googleovog Gmaila i Microsoftovog Hotmaila.

Ali broj jedinstvenih korisnika Yahoo Maila je u poslednjih godinu dana opao za 16 procenata u SAD i za 7% u ostatku sveta. Analitičari iz comScorea kažu da je razlog za to mlađa generacija internet korisnika koja više voli da komunicira SMS-om nego emailom.

Nekadašnji izvršilac Googlea, Marisa Mejer je veoma cenjena u Silicijumskoj dolini zbog poznavanja web proizvoda i prvi cilj joj je da revitalizuje web proizvodnju Yahooa i zaustavi višegodišnje opadanje prihoda.

Ona je rekla da je njen glavni prioritet stvaranje koherentne mobilne strategije za Yahoo i da želi da barem polovina zaposlenih bude uključena u rad na mobilnim proizvodima.

Yahoo se ubraja među najpopularnije veb sajtove na svetu, sa oko 700 miliona posetilaca mesečno. Međutim, prihodi kompanije su opali zahvaljujući konkurenciji u vidu Googlea i Facebooka i promenama na tržištu online oglašavanja.

Mnogi analitičari smatraju da Yahoo online porizvodi nisu uspeli da se nose sa konkurencijom kad je reč o integrisanju inovativnih opcija za mobilne plarforme i društvene medije.

Međutim, deonice Yahooa su porasle za 25 odsto od kada je Mejerova postala CEO u julu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Stigao novi Yahoo! Mail

Izvor: ITBox.rs, 13.Dec.2012, 11:18

Yahoo je predstavio nove verzije svog web emaila, što je prva vidljiva promena od kada je pre pet meseci na mesto izvršnog direktora došla Marisa Mejer. Yahoo je predstavio verzije maila za smartfone i tablete…The post Stigao novi Yahoo! Mail appeared first on ITBOX.RS.Pročitaj kompletan članak.

Nastavak na ITBox.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.