Stigao Google Chrome 8

Izvor: B92, 06.Dec.2010, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stigao Google Chrome 8

Najnovija verzija popularnog browsera kompanije Google pojavila se krajem prošle nedelje, svega mesec i po posle objavljivanja verzije 7. Šta to Chrome 8 ima što njegovi prethodnici nemaju?

Izvor: Mikro




Kao prvo, podržavaće online prodavnicu Chrome Web Store koja će se uskoro otvoriti, ali korisnicima će se verovatno više dopasti jedna druga funkcionalnost – novi čitač PDF dokumenata koji im omogućava da ih pregledaju ne napuštajući >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Chrome.

Ovo je bila dobra godina za Chrome, koji je u novembru dostigao udeo od 9,3% u korišćenju weba, sudeći prema podacima istraživačke kompanije Net Applications. U oktobru je njegov udeo iznosio 8,5%. Najviše je dobio na račun Microsoftovog Internet Explorera koji je sa oktobarskih 59,2% u novembru opao na 58,3%. Firefox koji je beležio stalan rast trenutno stagnira.

Google je ovog puta objavio Chrome bez ikakvih fanfara, za razliku od pređašnjih verzija koje su najavljivane s dosta pompe.

U kratkom saopštenju objavljenom prošlog četvrtka na lokaciji Google Chrome Releases, navedeno je da razvojni tim sa zadovoljstvom najavljuje osmo izdanje koje sadrži skoro 800 ispravki i nekoliko bezbednosnih intervencija.

Novu verziju možete preuzeti ovde.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Chrome Web prodavnica

Izvor: ITsvet.com, 06.Dec.2010

Chrome Web prodavnica, Google-ov mehanizam za obezbeđivanje online servisa i karakteristika korisnicima browser proizvoda ove kompanije bi mogla da postane uskoro dostupna. Online servis je dizajniran da omogući Chrome i Chrome OS korisnicima da pronađu, instaliraju i potencijalno kupe Web aplikacije,...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.