SteelSeries predstavlja Sentry Eye Tracker

Izvor: PCAxe.com, 05.Jan.2015, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SteelSeries predstavlja Sentry Eye Tracker

SteelSeries će na CES-u 2015 predstaviti Sentry Eye Tracker, uređaj za praćenje pokreta očiju namenjen gejmerima, kako profesionalcima koji stream-uju svoje igre, tako i onima koji žele da unaprede svoje igračke sposobnosti.
Na popularnoj Twitch video platformi za gejmere, ljubitelji video igara širom sveta će moći da prate poznate streamer-e za vreme CES sajma (od 6. do 9. januara), i to na igrama kao što su GO, DOTA 2, League of Legends i sl. Ovi profesionalni gejmeri će tom prilikom koristiti Sentry Eye Tracker, a publika će moći da doživi igru „očima“ gejmera (streamer-a).
Proizvođač samog uređaja je kompanija Tobii, koja je specijalizovana za tehnologije praćenja pokreta očiju. Sentry Eye Tracker prati pokrete očiju u realnom vremenu, što direktno i prikazuje na ekranu, preko slike od video igre. Na taj način gledaoci mogu pratiti gde tačno igrač-streamer gleda u svakom datom trenutku. 

Nastavak na PCAxe.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta PCAxe.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta PCAxe.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.