Steam uklonio igru zbog lažnih pozitivnih recenzija

Izvor: B92, 18.Jan.2017, 22:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Steam uklonio igru zbog lažnih pozitivnih recenzija

Posle gomile loših kritika koje je dobila igra dostupna na Steamu “The Art of Stealth”, Valve je primetio nekolicinu pozitivnih koji su odudarali od trenda i otkrio da iza njih stoji developer igre Matan Koen, i posledično uklonio igru sa svoje liste dostupnih igara.

Developer same igre je već duže vreme vodio agresivnu retoriku protiv loših recenzija koje je igra dobijala, i ako ste već čuli za samu igru, veće su šanse da se to desilo zbog njegovih detinjastih izliva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << besa na sve one koji su je negativno ocenili.

Poslednji sukob koji je Met Koen imao je bio sa YouTube ličnošću Džimom Sterlingom koji je igru nazvao “apsolutno odvratnim smećem” na šta je Koen uzvratio zahtevom da se obriše ovaj video, izjavom da Sterling ne poštuje developere i pretio tužbom i drugim legalnim aktima protiv Sterlinga.

Čitava drama je dosegla nepotrebno ružne nivoe, a usledile su i druge primitivne pretnje.

Nedavno je otkriveno da je Valve saznao da je Koen sam kreirao nekoliko Steam naloga kako bi kačio pozitivne recenzije sopstvene igre što se kosi sa njihovim uslovima korišćenja i Valve je uklonio “The Art of Stealth” iz liste dostupnih igara.

Oni koji su je već kupili, mogu i dalje da je koriste iz svoje Steam biblioteke.

Izvor: play.co.rs

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.