Starlink sateliti osvetleli nebo

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Maj.2020, 21:46

Starlink sateliti osvetleli nebo

Ponovo...

Flota Starlink satelita ponovo će se ukazati na nebu iznad Velike Britanije, pa će zainteresovani posmatrači moći da vide 60 mikro-prilika kako prelaze put ka svojoj konačnoj destinaciji.

Se você por acaso ver luzes como essas no céu nos próximos dias, não surte

Não são OVNIS, ainda não é Jesus voltando, e não são meteoros

Esse são os satélites Starlink, do bilionário Elon, que pretende distribuir o acesso a internet por >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << todo o mundo

Bem vindo ao futuro 🛰 pic.twitter.com/SZWkV2l1zK

— Mᴀɢᴜɴᴀ• (@EloarAlves_) May 10, 2020

12 hiljada satelita u orbiti

Tako će sateliti moći da se vide golim okom, a nakon što su uz pomoć Falcon 9 rakete krenuli put kosmosa pre nekoliko dana. U pitanju su sateliti koji su sastavni deo projekta Starlink, u okviru kojeg će u orbitu biti poslato 12 hiljada satelita, koji će Zemljanima poslužiti za super-brzi internet. Uprkos veličini projekta mnogi građani do nedavno nisu znali za Starlink satelite, pa se tokom prethodnih lansiranja verovalo da su u pitanju vanzemaljske letelice, nešto poput letećih tanjira.

Astronomi su Starlink prizor uporedili sa „niskom bisera na crnoj pozadini“, te su projekat opisali kao sistem koji ugrožava posmatranje kosmosa. Space X je ranije objavio da sa ekspertima već radi na smanjivanju količine svetlosti koju sateliti emituju, što bi trebalo da smanji uticaj na astronomiju, dok bi vesti o kretanjima satelita trebalo da utiču na to da se smanji strah od vanzemaljaca.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.