Štampač u kutiji šibica: PrinCube je najmanji mobilni kolor printer na svetu VIDEO

Izvor: B92, 25.Okt.2019, 09:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štampač u kutiji šibica: PrinCube je najmanji mobilni kolor printer na svetu VIDEO

Pre nekoliko dana smo pisali o "kompjuteru u kutiji šibica", odnosno najmanjem Windows PC računaru ikada, a sada je na red došao najmanji štampač.

PrinCube je sve samo ne velika glomazna mašina iz ćoška kancelarije, kod koje ćete se sudarati sa koleginicama i kolegama čekajući vaš papir da iz njega izađe.

To je uređaj za koga njegovi autori tvrde da je "najmanji mobilni štampač u boji". U pitanju je naprava koja može da stane na dlan, a za čiju proizvodnju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su njegovi konstruktori sakupili više od dva miliona dolara putem Indiegogo kampanje.

Štampač se putem Wi-Fi veze povezuje sa pametnim telefonom, sa koga mu se mogu poslati informacije tome što korisnik želi da odštampa.

Ono, međutim, što definitivno izdvaja PrinCube od bilo kog drugog uređaja slične namene, jeste mogućnost štampanja na bilo kojoj površini.

To znači da korisnik može da odšampa šta god hoće da parčetu papira, što je i očekivano. Međutim, PrinCube nudi i opciju za štampanje na kovertama, kartonskim kutijama, tkanini, koži, plastici, gumi, drvetu, pa čak i na metalnim površinama.

Sposoban je da odštampa do 415 strana teksta sa jednim kertridžom, a sa jednim punjenjem baterije može da radi šest sati.

PrinCube se trenutno nalazi u fazi "pretvaranja" prototipa u finalni proizvod. Cena ovog džepnog štampača, kad se konačno nađe u prodaji, iznosiće 199 dolara. Trenutno ga je moguće naručiti u pretprodaji (Early Bird) po ceni od 109 dolara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.