Šta predstavlja 4K

Izvor: ITsvet.com, 21.Jan.2013, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta predstavlja 4K

Kao da već mnogo toga nije konfuzno po pitanju LED i 3D TV pojmova, u poslednjih nekoliko meseci sve češće se susrećemo sa novom HDTV tehnologijom koja se naziva 4K, ili Ultra HD – što je njen zvanični naziv. Reč je o novom nivou visoke definicije dok se proizvođači trude da svojim korisnicima obezbede novi nivo kvaliteta proizvoda. Međutim, postoji verovatnoća da ćemo opet biti svedoci one stare – Šta je starije? Koka ili jaje? Problem leži u tome što još uvek nema dostupnih 4K korisničkih sadržaja, dok industrija korisnike bombarduje informacijom da je najnovija rezolucija upravo ono što im treba.

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Izuzetno skupi LG Ultra HD TV

Izvor: ITsvet.com, 22.Jan.2013, 10:39

Kompanija LG Electornics je predstavila pre ravno pet meseci svoj ogromni 84“ Ultra HD 4K televizor. Ovaj model košta neverovatnih $22.000 što je novac za koji je moguće kupiti automobil srednje klase. Ovakva kupovina naročito nema smisla kada se zna koliko mali 4K sadržaja ima da se gleda. Ovaj...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.