Šta kada se pokvari punjač za notebook?

Izvor: ItRešenja.com, 10.Jul.2019, 22:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta kada se pokvari punjač za notebook?

Noćna mora za korisnike laptop računara je upravo kvar na ispravljaču. Dolazite u situaciju u kojoj imate ispravan računar, a ne možete da ga koristite jer nema strujno napajanje. Tu dolazimo do dileme šta uraditi u slučaju takvog scenarija.

Prva varijanta je svakako kupovina novog ispravljača. Međutim, tu mogu da se kriju razne „zamke“. Naći originalni ispravljač, naročito ako se radi o nešto starijem modelu laptopa je praktično nemoguće. A ako se i nađe, obično je >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << precenjen (čitaj preskup). Sa druge strane kupovina nekog od univerzalnih ispravljača može da pomogne, ali njihove specifikacije često ne odgovaraju tačnim parametrima rada za konkretan laptop, pa to može biti veliki problem za ispravan rad laptopa.

Zato smo za savet upitali stručnjake iz servisa za laptop računare ZDE, koji su nam naveli da je najpraktičnije, najjeftinije, a često i najbrže rešenje popravka starog, originalnog ispravljača. Oni su naveli da nabavka novog ispravljača može da potraje i mesec dana – jer dobavljač često naručuje originalni ispravljač  direktno od proizvođača. U slučaju kada je laptop primarni računar, to svakako nije rešenje. Univerzalni daljinski upravljači često nisu dovoljno kvalitetni i ne mogu da „ispostave“ tačne radne parametre, pa iako mogu da budu privremeno rešenje, nisu preporučljivi za stalnu upotrebu.

Sa druge strane, kvar na ispravljaču se obično veoma lako i brzo rešava u servisu, pri čemu nakon popravke on ima identične radne specifikacije kao i pre nje, pa korisnik može za manje novca i brže da ponovo osposobi svoj laptop.

Izvor:Servis laptop računara – ZDE Servis

Nastavak na ItRešenja.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.