Šta je i čemu služi EasyAntiCheat.exe?

Izvor: SaznajNovo.com, 14.Jul.2018, 01:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta je i čemu služi EasyAntiCheat.exe?

Ako ste slučajno naišli na proces pod nazivom „EasyAntiCheat.exe“ možda ste se pitali otkud on u vašem računaru, i čemu služi?
To je, ukratko, program koji je zadužen da detektuje „čitere“, tj. igrače koji žele da varaju u online igricama. Ako se sećate „PunkBuster„-a, ovo je noviji i bolji sistem koji radi isti posao.
Ovaj alat je razvila firma „Kamu“ i ponudila ga je proizvođačima igricama da implementiraju u svoje igrice. Alat je jednostavan >> Pročitaj celu vest na sajtu SaznajNovo.com << za implementaciju ali isto tako i pouzdan pri detektovanju loših radnji u online igricama.
Slika: howtogeek Ono što ovaj program dodatno obezbeđuje je nepoznat način funkcionisanja pa zbog toga ne može da se zaobiđe (prevari). Jedino što znamo jeste da program prati izmene u memoriji, fajlovima igre, fajlovima sistema, debagere… i slično. Uz to, koristi mašinsko učenje što dodatno pojačava njegovu moć detektovanja.
Ko koristi EAC? Možda biste se iznenadili, ali na listi se nalazi dosta poznatih naslova, poput Far Cry 5, Fortnite Battle Royale, Rust, Tom Clancy’s Ghost Recon: Wildlands, i Watch Dogs 2. Kompletnu listu možete pronaći na ovom linku.
Igre koje se nalaze na Steam-u koriste Valve Anti-Cheat System (VAC), dok neke kompanije imaju i svoje anti-cheat sisteme kao što je Blizzard.
Šta ako se ukloni? EAC se instalira čim instalirate igru koja ga zahteva, kada obrišete tu igru briše se i EAC. Međutim, možete ga obrisati i bez brisanja igre, ali se igra tada neće pokrenuti uopšte.
Slika: howtogeek EAC ima svoj alat za deinstalaciju s razlogom. Jer, ako se igra ošteti ili se ne ukloni kako treba, korisnik mora nekako ukloniti EAC. Uz to, imate opciju „Repair“ u slučaju da EAC ne funkcioniše kako treba uz neku igricu.
Detaljnije - Šta je i čemu služi EasyAntiCheat.exe?

Nastavak na SaznajNovo.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SaznajNovo.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SaznajNovo.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.