Srušen rekord: Ova video igra juče je prodata za 114 HILJADA DOLARA! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jul.2020, 11:02

Srušen rekord: Ova video igra juče je prodata za 114 HILJADA DOLARA! (VIDEO)

Legendarna.

Nikad otvoreni primerak video igre "Super Mario Bros" iz 1985. godine prodat je juče na aukciji u SAD-u za rekordnih 114 hiljada dolara.

Aukcijska kuća "Heritage Auctions" iz Dalasa u Teksasu izjavila je da je ovo prodaja najskuplje video igre koja je na aukciji ikad bila u svom originalnom pakiranju.

Titulu najskuplje uzela je od nedavno prodate japanske verzije video igre Mega Man iz 1987. godine, koja se prodala za 75 hiljada dolara.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Japanska kompanija Nintendo predstavila je slavnu igru Super Mario Bros za Nintendo Entertainment System (NES) 1985. godine.

Glavni lik Mario započeo je kao sićušni pikselizirani čovek u belom odelu, ali otad je evoluirao u 3D ikonu video igara, inspirišući skupu franšizu uključujući i televizijske serije i tematski film.

RAZBIJANJE ŠEST MITOVA O KORONI: Da li da vežbam sa maskom, mogu li preko cipela da prenesem virus i POMAŽE LI ALKOHOL PROTIV VIRUSA (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Srušen rekord: Videoigra prodata za 114 hiljada dolara

Izvor: Radio 021, 12.Jul.2020, 08:23

Nikad otvoren primerak videoigre Super Mario Bros iz 1985. godine prodat je u petak na aukciji u SAD-u za rekordnih 114 hiljada dolara...Aukcijska kuća "Heritage Auctions" iz Dalasa u Teksasu izjavila je da je ova prodaja najskuplje videoigre koja je na aukciji ikad bila u svom originalnom pakovanju...Titulu...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.