Srbija sedma u svetu po stopi piraterije

Izvor: ItRešenja.com, 06.Avg.2016, 10:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija sedma u svetu po stopi piraterije

TorrentFreak je objavio listu od 50 zemalja sveta rangiranih prema stopi piraterije. Podatke je prikupila organizacija koja se bavi borbom protiv piratskih sadržaja MUSO, a odnose se na internet pirateriju i pristup najpopularnijim stranicama (njih 14.000) za razmenu piratskih datoteka. U poslednjih godinu dana zabeležena je čak 141 milijarda pristupa tim stranicama, a najnovija analiza pokazala je odakle stižu njihovi posetioci.

Srbija se na ovoj top listi našla vrlo visoko – i >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << to na sedmom mestu, iza Letonije, Bugarske, Litvanije, Hrvatske, Španije i Grčke. Podaci govore da ukupno 21,3% Srba posećuje piratske stranice, dok je prva na ovoj neslavnoj listi Letonija sa čak više od 46% internet korisnika sklonih piratstvu.

U prvih 10 zemalja nalaze se još i Irska, Rumunija i Švedska, pa je primetno da su Evropljani vodeći pirati u svetu. Tek na 12. mestu nalazi se jedna ne-evropska zemlja, Australija.

Izvor: IT Vesti

Nastavak na ItRešenja.com...






Povezane vesti

Srbija sedma u svetu po pirateriji

Izvor: Radio 021, 06.Avg.2016

Srbija zauzima neslavno sedmo mesto na listi zemalja sveta u kojima je piraterija najzastupljenija...Neko bi rekao da ovo i nije loša pozicija, imajući u vidu da je peto mesto na listi država sa najvišom stopom internet piraterije zauzela Španija (22,19 odsto tamošnjih internet korisnika skida...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.