Srbija razmatra proširenje saradnje sa poznatom američkom IT kompanijom

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Feb.2024, 14:28

Srbija razmatra proširenje saradnje sa poznatom američkom IT kompanijom

Premijerka Ana Brnabić je o tome razgovarala u Dubaiju.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je juče u Dubaiju, na Svetskom samitu vlada, sa izvršnim potpredsednikom kompanije "Oracle" Majkom Sićiliom o dosadašnjoj saradnji i prvom "Oracle cloud" regionalnom centru u Jugoistočnoj Evropi, koji se nalazi u Državnom data centru u Kragujevcu.

Brnabić je istakla da je dogovoreno da se saradnja unapredi u pogledu potencijalnog partnerstva u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << oblasti biotehnologija i BIO4 kampusa, kao i u oblasti našeg obrazovnog sistema navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Takođe, premijerka se susrela i sa premijerom Sijera Leonea Dejvidom Sengehom, sa kojim se saglasila da su bilateralni odnosi dveju zemalja dobri i prijateljski, ali i da postoji dosta prostora za njihovo unapređenje, naročito na ekonomskom planu, na čemu će se raditi u budućnosti.

Ona je napomenula da je sa premijerom Sijera Leonea razgovarala i o razmeni iskustava u oblasti veštačke inteligencije, digitalizacije, kao i u inovacijama i omogućavanju povoljne klime za preduzetničke poduhvate mladih.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.