Squarespace kupuje Google Domains

Izvor: ItRešenja.com, 25.Jun.2023, 22:56

Squarespace kupuje Google Domains

Google Domains je brz i jednostavan način da započnete izgradnju svog web sajta ali sada će kompanija uskoro napustiti taj posao. Squarespace je najavio da će kupiti oko 10 miliona domena od Google-a. Kompanija očekuje da će transakcija biti zatvorena u trećem kvartalu 2023.

Prema ugovoru o kupovini, Squarespace kaže da će poštovati postojeće cene kupaca najmanje 12 meseci nakon završetka kupovine. Kompanija tvrdi da će koristiti Google-ovu infrastrukturu >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << kako bi osigurala besprekoran prenos domena.

Kada sve bude postavljeno i urađeno, Squarespace će postati ekskluzivni partner za sve koji žele da kupe domen pored svog Google Workspace domena. Za postojeće klijente, Squarespace kaže da će obezbediti naplatu i podršku za Google Workspace klijente koji su već kupili domene preko Google Domains-a.

Squarespace je već veliki na domenskom prostoru, tako da nije iznenađujuće što je bio zainteresovan za kupovinu Google Domains-a. Malo je više iznenađujuće što Google prodaje, iako je kompanija poznata po tome što je u bilo kom trenutku napustila etablirane proizvode.

Izvor: PC Press

Nastavak na ItRešenja.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.