Spotify u problemu, stigla tužba od 1.6 milijardi dolara

Izvor: B92, 03.Jan.2018, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spotify u problemu, stigla tužba od 1.6 milijardi dolara

Servis za emitovanje muzike Spotify primio je prošle nedelje tužbu izdavačke kuće Wixen Music Publishing zbog navodne upotrebe hiljade pesama, uključujući Nila Janga, Doorsa i Toma Petija bez dozvole i naknade muzičkom izvođaču, prenosi Rojters.

Kompanija Wixen, koja nosi ekskluzivna prava na određene pesme poput "Free Falling“ Toma Petija i "Light my Fire“ Doorsa, tražila je odštetu od najmanje 1.6 milijardi dolara.

U tužbi, koju je Wixen predao federalnom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sudu u Kaliforniji, navodi se da Spotify nije uspeo da dobije neophodnu licencu od Wixena za reprodukciju i distribuciju pesama.

Spotify je odbio da da bilo kakav komentar.

U maju ove godine je Spotify pristao da plati više od 43 miliona dolara zbog neplaćanja naknade za neke pesme koje je omogućio svojim korisnicima.

Vrednost ove kompanije u poslednjih nekoliko meseci skočila je za 20 odsto, na najmanje 19 milijardi dolara.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Spotify dobio tužbu od 1.6 milijardi dolara

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Jan.2018

Servis za emitovanje muzike Spotify primio je prošle nedjelje tužbu izdavačke kuće Wixen Music Publishing zbog navodne upotrebe hiljade pjesama, uključujući Nil Janga, Doorsa i Toma Petija bez dozvole i naknade muzičkom izvođaču, prenosi Reuters...Kompanija Wixen, koja nosi ekskluzivna prava...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.