Spotify na računarima ima novi dizajn

Izvor: ItRešenja.com, 26.Jun.2023, 00:12

Spotify na računarima ima novi dizajn

Spotify se vraća svojim korenima jer redizajnira svoju desktop aplikaciju kako bi više ličila verziji za mobilne uređaje. Iako je redizajn mobilne aplikacije u martu izazvao negativne reakcije kod nekih korisnika, redizajn desktop verzije donosi samo nekoliko promena koje su usmerene na poboljšanje organizacije. Nema uvođenja TikTok-stil feeda.

Prvo, „Vaša biblioteka“ će dobiti novi položaj na levoj strani prozora za brz pristup „muzičkim i podcast kolekcijama“. Spotify >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << navodi da će novi položaj pomoći korisnicima da uštede vreme tako što će lakše prelaziti između popisa pesama, a pruža i „bolji pregled“ navedenih kolekcija. Spremljeni sadržaj može se prikazivati u standardnom prikazu liste ili možete prebaciti na mrežni raspored ako želite veće sličice. Jedna od novih značajki u redizajniranoj desktop aplikaciji Spotifyja je mogućnost stvaranja mapa u kojima korisnici mogu organizovati više popisa pesama.

Na desnoj strani nalazi se redizajnirani prikaz „Trenutno se reprodukuje“ koji sada prikazuje više informacija osim što pokazuje šta slušate. Dodane su informacije o nadolazećim datuma turneja, kao i mogućnost kupovine odeće ili drugih proizvoda od vaših omiljenih izvođača. Za neke podcaste, Spotify će ponuditi transkripte kako bi ljudi mogli pratiti dok slušaju. Kompanija ne navodi koji će podcasti imati transkript.

Osim toga, Spotify premešta „Prijateljsku aktivnost“ na ikonu prijatelja koja se nalazi pored vaše profilne slike u gornjem desnom uglu glavnog ekrana. Ova nadogradnja trenutno stiže svim korisnicima desktopa širom svijeta, stoga budite na oprezu za ažuriranje čim vam stigne.

Kod većine Spotify vesti, obično se pitamo: „Kada će se lansirati visokokvalitetni zvuk na platformi?“ Prošlo je dve godine od prvog natpisa. Pa, ispostavlja se da možda nećemo morati dugo čekati, jer nedavni izveštaj Bloomberga navodi da će hi-res audio biti deo nove pretplatničke ravni koja će biti objavljena kasnije ove godine.

Izvor: IT Network

Nastavak na ItRešenja.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.