Sony - nove MDR-ZX i MDR-EX slušalice

Izvor: B92, 10.Mar.2014, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sony - nove MDR-ZX i MDR-EX slušalice

Prolećna linija slušalica kompanije Sony donosi jedanaest potpuno novih MDR-ZX i MDR-EX modela, dizajniranih da omoguće udobnost tokom višečasovnog slušanja omiljene muzike, a u isto vreme pruže dinamičan, snažan i jasan zvuk.

Određeni modeli iz ove ponude poseduju i ugrađen mikrofon koji korisnicima omogućava i da uživaju u telefonskom razgovoru, dok su ruke potpuno slobodne.

MDR-ZX serija sa trakom za glavu

Luksuzne MDR-ZX750BN bežične >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << slušalice kombinuju zvučnu izolaciju, funkciju potiskivanja buke i mogućnost povezivanja, uz pogodnosti bežičnog slušanja.

Udobne i lagane, MDR-ZX750BN slušalice lako reprodukuju snažan digitalni zvuk sa vašeg pametnog telefona, tableta ili bilo kog drugog uređaja koji podržava NFC tehnologiju. Jednostavno prislonite slušalice na mobilni uređaj i bežična konekcija je uspostavljena istog momenta.

Jastučići prilagođeni ušima i drajveri od 40 mm obezbeđuju oštar zvuk sa širokim dinamičkim opsegom. Audio iskustvo je poboljšano uz pomoć opcije potiskivanja buke, koja blokira i do 98 odsto zvuka koji dolazi iz spoljne sredine, dok u isto vreme štiti uši tokom hladnijih dana.

Ugrađena litijum-jonska dopunjiva baterija obezbeđuje i do 13 sati neprekinog bežičnog slušanja sa uključenom opcijom potiskivanja buke. Slušalice takođe imaju i ugrađen mikrofon, i tako dozvoljavaju lako i brzo odgovaranje na telefonski poziv u pokretu.

Dostojan naslednik popularnog modela MDR-ZX300, tanak i lagan, model MDR-ZX310 nastavlja da poboljšava sve segmente koji su učinili njegovog prethodnika poznatim širom sveta. Ovaj model je savršen izbor za svakodnevno slušanje muzike sa sjajnim kvalitetom zvuka, a njegov jedinstveni dizajn omogućava lako odlaganje u putničku torbu.

Drajver od 30 mm sa snažnim magnetima garantuje moćan bas, i čiste srednje i visoke tonove. Bez obzira da li se koristi napolju ili u domu, ovaj model pruža uravnotežen zvuk, uz bilo koju vrstu muzike.

Još jedna atrakcija iz nove linije slušalica sa trakom za glavu je i model MDR-ZX610AP, koji je dostupan u četiri boje. Opremljene 40-milimetarskim drajverima od neodimijuma, nove slušalice omogućavaju korisnicima da svaku notu čuju izuzetno jasno i sa visokom osetljivošću.

Ukoliko se model koristi zajedno sa pametnim telefonom, besplatna Smart Key aplikacija – koja je dostupna za preuzimanje u Google Play online prodavnici – omogućava personalizovanje funkcije za kontrolu poziva i reprodukciju muzike, kako bi bile po meri korisnika.

MDR-EX serija slušalica „bubica“

Linija slušalica „bubica“ kompanije Sony za proleće je predvođena modelom MDR-EX650AP. Moderan dizajn poseduje jedinicu drajvera od 12 mm, koji je osmišljen kako bi pružio još bolji kvalitet zvuka i veću udobnost.

Za izradu kućišta modela MDR-EX650AP korišćen je čvrst mesing, koji se koristi i za izradu truba, saksofona i drugih mesinganih instrumenta. Ova legura bakra i cinka je hvaljena od strane mnogih muzičara zbog svoje gustine, sjajnog izgleda i akustike, a pošto je teži od aluminijuma, zaustavlja i neželjene vibracije i rezonance kako bi osigurao čistu, bešumnu reprodukciju srednjih i visokih frekvencija. Slušalice imaju ugrađen mikrofon, koji omogućava korišćenje hands-free opcije.

Raznobojni modeli MDR-EX110 i EX15 predstavljaju pristupačan izbor, sa unapređenim kvalitetom zvuka. Dostupni su i u ‘AP’ verziji sa ugrađenim daljinskim mikrofonom za komunikaciju preko telefona.

Novi asortiman raznobojnih modela slušalica iz serija MDR-ZX i MDR-EX kompanije Sony će biti dostupan širom Evrope od aprila 2014. godine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.