Snimatelj venčanja, pa baštovan, a sada dizajner video igara: Dug put do uspeha Hideo Kojime

Izvor: B92, 07.Avg.2020, 09:03

Snimatelj venčanja, pa baštovan, a sada dizajner video igara: Dug put do uspeha Hideo Kojime

Pre nego što je odabrao svoj životni poziv, veliki broj ljudi različitih profila se bavio različitim zanimanjima kako bi se snašao tokom studija i pre nego što je odabrao životni poziv.

Čuveni kreator igara, Hideo Kojima, koji nam je doneo Silent Hill naslove i Death Stranding, u ovom slučaju nije izuzetak, pošto je i on imao različito zanimanje pre nego što je prešao u gejming industriju. Kako bi stekao za džeparac, Kodžima se tokom studija bavio različitim zanimanjima, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koja dosta variraju i donela su zanimljiva iskustva koja je sada podelio na Twitteru.

Jedan od prvih koje je radio bio je posao snimatelja venčanja, nakon čega je prešao na baštovanstvo. Dok ga je snimanje venčanja naučilo da radi za novac, kao baštovan je imao nešto drugačije iskustvo. Kojima je naveo da je svojevremeno zadobio najmanje 10 uboda od strane pčela, a jednom prilikom je čak i pao sa drveta, i to nakon što je popio par piva.

Kojima navodi da te dane čuva u najboljem sećanju, i njih se rado seća, pošto su mu oni pomogli da dođe do gejming industrije i statusa cenjenog producenta. Baštovanstvo i snimateljstvo nije baš blisko povezano sa procesom kreacije video igara, ali je Hideo možda deo iskustva iz mlađih dana uveo i svoje igre.

Možda je dugo šetanje prisutno u Death Stranding deo njegovog sećanja, piše play.co.rs.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.