Skype i zvanično Microsoftov

Izvor: B92, 14.Okt.2011, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skype i zvanično Microsoftov

Objavljena još u maju, akvizicija kompanije Skype i zvanično je završena, a Microsoft je koštala 8,5 milijardi dolara.

Izvršni direktor kompanije Skype, Toni Bejts, sada je na čelu Skype Microsoft divizije, mnogi zaposleni u kompaniji širom sveta ostaće u Skype timu.

Bejts kaže da veruje da će zajedno sa Microsoftom dostići cilj od milijardu korisnika dnevno, a izvršni direktor Microsofta, Stiv Balmer, rekao je da se raduje saradnji sa Skype timom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Skype je osnovan 2003. godine, kupio ga je eBay 2005., a zatim grupa Silver Lake u novembru 2009. godine. Od sada je deo Microsofta, kao jedna od najvećih akvizicija ove kompanije.

Iz Microsofta su u okviru zvaničnog saopštenja ovim povodom spremili i infografik, a Bejts se obratio i video porukom.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Microsoft okončao kupovinu Skypea

Izvor: Mikro - PC World, 15.Okt.2011, 01:39

Microsoft je saopštio da je okončao kupovinu kompanije Skype Technologies, vlasnika popularnog sistema za telefoniranje, razmenu trenutnih poruka i video ćaskanje preko interneta Skype. Kupovina je vredna 8,5 milijardi USD, a Microsoft je saopštio da će kompanija Skype ubuduće poslovati kao samostalni...

Nastavak na Mikro - PC World...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.