Skype: Ubrizgali smo novi život u Microsoft

Izvor: B92, 20.Nov.2013, 20:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skype: Ubrizgali smo novi život u Microsoft

Ovo su vremena promene za Microsoft dok se Stiv Balmer sprema da napusti kompaniju a bord direktora je i dalje u potrazi za njegovim naslednikom.

Microsoft nije imao previše uspeha poslednjih godina, ali Skype veruje da je uspeo da pokaže Microsoftu kako da se adaptira na sve promene koje su se desile proteklih godina na tržištu.

„Skype je pozitivno uticao na ostatak Microsofta svojom svežinom i drugačijim načinom razmišljanja“, izjavio je Karlhajnc Vurm, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << generalni menadžer proizvoda i testiranja u Skypeu.

„Skype je izuzetno fokusiran na svoje korisnike, i iako je Microsoft to isto donekle, najveći deo napora ipak je bio usmeren ka poslovnim korisnicima“, dodao je.

Kako Microsoft planira da nastavlja da unifikuje kompaniju pod jednom politikom, postavlja se pitanje kako će te promene uticati na Skype koji je do sada bio prilično udaljen od upravljačkih odluka kompanije.

„Mislim da pozitivno utičemo na Microsoft kada su u pitanju korisnici, način na koji oni razmišljaju i njihove potrebe. Microsoft je pre pet godina bio znatno zatvoreniji, a smatram da je jedan od razloga za veću otvorenost danas i Skype“.

Vurm je izjavio da se ništa od toga neće menjati kao i da će Skype nastaviti da u potpunosti podržava Windows Phone uprkos nešto sporijem početku platforme. Balmer: Možda sam simbol stare ere

Microsoft: Šta je Stiv Balmer ostavio iza sebe

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.