Sigurni uz Huawei Mate 20 Pro

Izvor: ItRešenja.com, 20.Nov.2018, 01:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sigurni uz Huawei Mate 20 Pro

Širom cele Evrope često se priča o sigurnosti i privatnosti. Svake nedelje se pojavljuju vesti o sajber napadima ili krađi podataka, što utiče na kompanije i njihove kupce. Istovremeno se naglašava važnost pojedinačne zaštite sopstvenih podataka. Možete pronaći na hiljade članaka o zaštiti svojih podataka: saveti i trikovi za najsigurnije lozinke, specijalne aplikacije koje maksimalno obezbeđuju pristup vašim uređajima ili olakšavaju pronalazak izgubljenog uređaja – a sve >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << to je samo početak.

Globalne društvene mreže takođe nastoje da edukuju korisnike svojih platformi o zaštiti podataka: dobijete obaveštenje čim neko pristupi vašem nalogu sa nepoznatog uređaja, tako da možete da sprečite da neko bez odobrenja ima pristup vašim ličnim podacima. Zaštita računarskih mreža je takođe od ključnog značaja za javnu administraciju i nastoji da održi korak sa novim propisima. Na posletku, podjednako važno je i sprečavanje neodobrenog pristupa uređajima i aplikacijama. Ovo je jedan od glavnih fokusa za proizvođače mobilnih uređaja koji konstantno pomeraju granice pri stvaranju inovativnih tehnologija za povećanje zaštite. Huawei je nedavno unapredio senzor za čitanje otiska prsta unutar ekrana koji je dostupan na modelu Huawei Mate 20 Pro.

Kada pričamo o uređajima, teško je ne primetiti da naši pametni telefoni predstavljaju lične komandne centre koji sadrže značajne informacije o našim ličnim i poslovnim životima. Sadrže sve od naših fotografija, komunikacije iz privatnih razgovora ili aplikacija za upoznavanje partnera, preko važnih i poverljivih podataka koji su nam potrebni za obavljanje posla, do podataka o našim bankovnim računima, zdravlju i još mnogo toga. Pametni telefoni su moćni uređaji koji sadrže naše najintimnije podatke. Nema sumnje da bi svi podaci koje u njima čuvamo trebalo da budu samo za naše oči.

Održavanje bezbednosti naših pametnih telefona i podataka zavisi od dve strane: korisnika (jer bez njihovih doprinosa i svesti, čak i najbolja tehnologija nikada neće biti potpuno funkcionalna) i proizvođača pametnih telefona, odnosno najnovijih dostigniću u njihovim centrima za istraživanje i razvoj. Pre samo nekoliko dana u Srbiji, kompanija Huawei – drugi najveći proizvođač pametnih telefona – predstavio je svoj novi Mate 20 Pro uređaj, kao i inovativne tehnologije stvorene upravo radi održavnja potrebne bezbednosti ličnih podataka.

Jedna od njih je 3D tehnologija prepoznavanja crta lica na telefonu Huawei Mate 20 Pro. Ovaj novi Huawei flegšip model je opremljen opcijom 3D Face Unlock koja projektovanjem hiljada infracrvenih tačkica mapira lice korisnika i omogućava uređaju da ga precizno prepozna. 3D Face Unlock prepoznaje korisnika za samo 600ms, uz greške koje se događaju ređe nego jednom u milion slučajeva. Ova tehnologija predstavlja najbolje rešenje i prilikom plaćanja koje se odobrava prepoznavanjem crta lica. Pored otključavanja uređaja i funkcionalnosti prilikom plaćanja, ova tehnologija se može koristiti za ojačavanje korisnikove privatnosti. Ova nova opcija za bezbednost podržava rad rešenja kao što su PrivateSpace, App Lock, File Safe i PrivateScreeen.

Detaljnijim proučavanjem opcije PrivateScreen vidimo da pomoću nje možemo da koristimo identifikaciju lica za bezbedno pristupanje privatnom ekranu koji sadrži zaključane aplikacije i podatke. Ova opcija omogućava korisniku da svoj najdesniji ekran podesi kao PrivateScreen i u njemu sačuva aplikacije sa poverljivim infomacijama koje želi da pomeri sa glavnog ekrana. Nakon podešavanja, samo korisnici sa odogovarajućim biometrijskim crtama mogu da pristupe ovom ekranu i svim podacima koje se na njemu nalaze. Korisnici tamo mogu da sakriju sve aplikacije za koje ne žele da ih bilo ko vidi – bez obzira da li se radi o fotografijama kojih se stide ili najnovijem finansijskom izveštaju svoje kompanije.

U 21. veku podaci su postali jedna od najvažnijih stvari koje ljudi poseduju a pametni telefoni su dobili ključnu ulogu u njihovom čuvanju. Zbog toga je važno da odaberemo uređaje koji nam omogućavaju da sačuvamo bezbednost uspomena, dokumenata i drugih informacija. Zato budite bezbedni uz Huawei Mate 20 Pro.

Nastavak na ItRešenja.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.