Sex.com prodat za 13 miliona

Izvor: B92, 22.Okt.2010, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sex.com prodat za 13 miliona

Internet domen sex.com prodat je za 8.2miliona funti, odnosno 13 miliona dolara.

Izvor: PC Press




Popularni domen bivši vlasnik, Escomm LLC, pustio je u prodaju jula 2010. godine i to zbog bankrota. Kupac koji je dao najvišu ponudu, i koji je novi vlasnik domena, je Clover Holdings, kompanija sa Karipskih ostrva.

Cena po kojoj je sajt prodat je među najvišim ikada plaćenim za internet domen. Inače, u trci je bilo 12 zainteresovanih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kupaca.

Najviša cena po kojoj je ikad prodat jedan sajt bila je 16 miliona dolara. To je cena po kojoj je QuinStreet kupio insure.com, 1999. godine.

Sajt sex.com je prvi registrovao Gari Kremen, vlasnik sajta match.com, i to 1994. godine.

U međuvremenu, domen je jednom bio i hakovan, nakon čega je usledio dugotrajan sudski proces. Na kraju, optuženi Cohen kažnjen je zatvorom i novčanom kaznom od 65 miliona dolara za krađu imena domena.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.