Seagate predstavio novi server za skladištenje podataka

Izvor: Mikro - PC World, 19.Nov.2008, 05:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Seagate predstavio novi server za skladištenje podataka

Kompanija Seagateje sredinom ove nedelje, pod robnom markom Maxtor predstavila mrežni server za skladištenje podataka Central Axis Business Edition sa dva čvrsta diska. Početak prodaje servera najavljen je za kraj novembra po ceni od 480 dolara. Central Axis Business Edition ima skladišni kapacitet od dva terabajta dobijen integracijom dva čvrsta diska kapaciteta 1 TB koji rade na 7200 obrtaja u minuti i imaju 32 MB keš memorije. Uređaj je opremljen gigabitnim Ethernet priključkom i kompatibilan je sa PC računarima i računarima Macintosh. Dimenzije servera su 18,8 x 5,1 x 29,2 centimetara, a težina oko 3,1 kilograma. Central Axis Business Edition može raditi i kao UPnP (Universal Plug and Play) AV uređaj, pa kompatibilni računari i uređaji mogu reprodukovati multimedijalne datoteke u realnom vremenu. Spoljni USB priključak može poslužiti za priključivanje dodatnog čvrstog diska ili štampača. Da bi se uspešno povezao sa Appleovim računarima, potreban je operativni sistem Mac OSX 10.4.11 ili noviji, a da bi se mogao koristiti ugrađeni administratorski interfejs potreban je čitač Weba Safari 3.1. (I.S.)

Nastavak na Mikro - PC World...






Povezane vesti

Shuttle isporučuje XPC SG45H7 barebone

Izvor: ITsvet.com, 18.Nov.2008, 15:37

Kompanija Shuttle je počela sa isporukom najnovijeg XPC barebone modela, SG45H7 koji pokreće G45 čipset. Dimenzija 32.5x20.8x18.9mm novi barebone karakteriše Intel G45 matična ploča sa GMA X4500HD integrisanom grafikom ali i koja poseduje PCI-Express 2.0 x16 slot, ima podršku za 65nm i 45nm Intel...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mikro - PC World. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mikro - PC World. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.