Savršene lokne pomoću pegle za kosu

Izvor: TehnoMagazin.rs, 15.Jan.2015, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savršene lokne pomoću pegle za kosu

Savršene lokne možete napraviti sami i to uz pomoć pegle za kosu. Ona vam neće oštetiti kosu koliko i figaro, a sam postupak uvijanja pramenova kose veoma je jednostavan. Sve što vam je potrebno je uža pegla za kosu koja ima zaobljene vrhove, a koja je zagrejana na idealnu temperaturu, u odnosu na to da li vam je kosa tanka ili gušća. Obavezno na kosu nanesite sredstvo za zaštitu pramenova od toplote koji može biti tečan ili u spreju, a poželjno je da lokne učvrstite lakom za kosu kako >> Pročitaj celu vest na sajtu TehnoMagazin.rs << bi vam kosa duže vremena bila uvijena. Najpre kosu morate dobro osušiti i raščešljati kako se ne bi umrsila prilikom uvijanja. Najbolje je da najpre raščešljate krajeve kako biste što manje lomili vlasi ako se kosa zamrsila prilikom sušenja. Ukoliko vam se kosa teško uvija, preporučuje se da nakon pranja, na mokru kosu, stavite penu za kosu i dobro osušite fenom, te raščešljate i počnete sa uvijanjem.
O peglama za kosu već smo pisali, te na ovom linku možete pročitati kako da na najbolji način ispravite svoju kosu i kako da je zaštitite od toplote. Nepisano je pravilo da žene čija je kosa kovrdžava u jednom trenutku požele ravnu kosu, a one sa ravnom vape za kovrdžama. Ovaj tekst namenjen je toj drugoj polovini žena.
Kako da napravite lokne pomoću pegle za kosu? Da biste napravili savršene lokne koristeći peglu za kosu, ne morate biti stručnjak. Postoji nekoliko načina uvijanja pramenova kose, te bi bilo najbolje da isprobate nekoliko načina dok ne pronađete idealan. Vremenom ćete steći praksu pa ćete za tili čas, bez muke imati savršenu frizuru prigodnu za sve prilike.
Jedan od načina je da raščešljanu kosu podelite na tri dela. Što su vam pramenovi koje uvijate veći, lokne će biti opuštenije. Praksa je pokazala da je najbolje uvijati tanje pramenove jer će lokne duže trajati. Takođe, ukoliko želite da vam lokne budu samo na krajevima, onda peglom uhvatite sredinu pramena. Zatim, kada uhvatite pramen, okrenite peglu na gore i napravite pun krug. Ukoliko želite da lokne budu više izražene, napravite dva kruga, ako vam je kosa dovoljno dugačka. Ali obratite pažnju da kraj pramena i dalje pada na dole. Sledeći korak je da peglu lagano vučete nadole, sve do kraja pramena. Kako ne biste pogrešili prilikom uvijanja, posebnu pažnju morate obratiti kada peglom pravite krug. Ukoliko peglu okrećete od lica sa pramenovima na desnoj strani, to morate činiti i sa kosom na levoj strani. Tako vam se neće dogoditi da na jednoj strani imate lokne uvijene unutra, a na drugoj izvijene spolja.
Ako na ovaj način uvijate pramenove peglom za kosu, nema bojazni da nećete imati savršene lokne. Ipak, kod neposlušne kose najbolje je da svaki red lokni naprskate lakom za kosu odmah nakon uvijanja kako bi one duže trajale, ali nikako previše. Možda će vam kosa izgledati čudno kada završite sa uvijanjem, ali imajte na umu da se lokne kroz sat vremena malo opuste, bile naprskane lakom za kosu ili ne, i tada imate lokne koje izgledaju sasvim prirodno.
Što se tiče temperature na koju zagrevate peglu, to sve zavisi od sposobnosti vaše kose da se uvije. Ukoliko vam je kosa tanja i lako se uvija, dovoljno je da peglu podesite na 170 stepeni, a sada postoje pegle koje zagrevaju i do 230 stepeni, te će uviti i jaku, neposlušnu kosu.
Braun pegla sa inovativnim keramičkim pločama Model Braun pegle za kosu ESS MULTI BK opremljen je inovativnim keramičkim pločama koje omogućuju ultraglatko povlačenje kroz kosu. Ove patentirane pokretne grejne ploče na federima idealne su za ravnomeran i kontrolisan pritisak na kosu. Sadrže LED displej, kao i LED indikator sa kontrolnim svetlom koji pokazuje da li je pegla uključena ili isključena. Vreme zagrevanja ovog modela je 40 sekundi nakon čega je pegla spremna za upotrebu.
Raspon temperature je između 130 i 200 stepeni, a sadrži pet nivoa za inividualne potrebe kose. Takođe, sadrži opciju automatskog isključivanja nakon 30 minuta. Kako bi se lakše rukovalo peglom, njen vrh ostaje hladan. Dužina kabla je dva metra.
Philips pegla za kosu za lakšu upotrebu Philips pegla za kosu HP 8320 posebno je dizajnirana za lakšu i brzu upotrebu. Ploče na ovom aparatu su duže, a sadrže i jonsku negu te se kosa istovremeno brzo oblikuje i neguje. Zahvaljujući keramičkom premazu, pegla sasvim ležerno klizi niz kosu čime se vlas manje oštećuje. Jednostavna je za korišćenje, a zagreje se za jedan minut.
Temperatura do koje može da se zagreje je 210 stepeni. Kabel za napajanje dužine je 1,8 metara, a kako je savitljiv, ne može se zapetljati. Kod ovog modela moguće je zaključati dršku, te peglu za kosu jednostavno i sigurno odložiti.
Rowenta – pegla za kosu idealna za uvijanje Model pegle za kosu SF 4522 marke Rowenta jednostavnog je dizajna, a njene ivice su oble te je idealna i za uvijanje kose. Temperatura je podesiva između 130 i 230 stepeni, a ova maksimalna temperatura idealna je za vrhunske i brze rezultate i kod tipa kose koja se teško uvija. Keratin Shine ploče su tu za negovanje jake, zdrave i elastične kose. Ploče su široke 2,5cm, a dugačke 11 cm, te su pogodne za stilizovanje svih dužina kose.
Sadrži sistem za jednostavnu i sigurnu upotrebu, kao i taster za uključivanje, odnosno isključivanje. Sadrži i ionic funkciju za ukljanjanje statičkog elektriciteta kose, tako da vam kosa neće „leteti“ na sve strane kad završite sa uvijanjem.
 

Mogućnost naručivanja preko Elbraco.rs e-prodavnice Braun ESS MULTI BK4.599dinara

4.599dinara





Pokretne grejne keramičke pločePloče
130-200 stepeniTemperatura
LED displejDisplej
Automatsko isključivanje nakon 30 minuta, hladan vrh za lakše rukovanje, zagreje se za 40 sekundiSpecifičnosti
POGLEDAJTE DETALJNIJE...




Philips HP 83203.996dinara

3.996dinara





Dugačke ploče sa jonskom negomPloče
Do 210 stepeniTemperatura
/Displej
Zaključavanje drške za sigurnije odlaganje, zagreje se za 60 sekundi, keramički premaz za jednostavnu upotrebuSpecifičnosti
POGLEDAJTE DETALJNIJE...




Rowenta SF 45225.382dinara

5.382dinara





Keratin Shine ploče; Dužina 11cm, a širina 2,5cmPloče
130-230 stepeniTemperatura
/Displej
Izuzetno brzo zagrevanje, Ionic funkcija, sistem zaključavanja za sigurnu upotrebu, oble ivice za lakše uvijanje koseSpecifičnosti
POGLEDAJTE DETALJNIJE...









Pogledajte ostale proizvode iz kategorije Pegle za kosu na elbraco.rs e-prodavnici.


Nastavak na TehnoMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TehnoMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TehnoMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.