Sapphire predstavio Tri-X Radeon R9 Fury grafičku kartu

Izvor: PCAxe.com, 15.Jul.2015, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sapphire predstavio Tri-X Radeon R9 Fury grafičku kartu

Sapphire je zvanično predstavio svoju verziju AMD Radeon R9 Fury grafičke karte, zasnovane na „Fiji“ čipu i namenjene 4K i VR gejmingu. Dakle, u pitanju je karta namenjena najtvrdokornijim entuzijastama.
Sapphire Tri-X R9 Fury nudi 4GB memorije visokog protoka (High-Bandwidth Memory – HBM), sa memorijskim interfejsom od 4096 bita. Tri-X sistem hlađenja obezbeđuje siguran i tih rad, a čine ga tri ventilatora veličine 90mm, koji su postavljeni tako da hlade delove karte koji se najviše zagrevaju. Tu je i sedam toplotnih cevi – jedna centralna debljine 10mm, dve od 8mm i četiri cevi debljine 6mm – koje su okružene gustim hladnjakom. Proizvođač navodi da hladnjak prelazi štampanu ploču, jer se time povećava efikasnost hlađenja, kao i sa aluminijumskim backplateom. Iz tih razloga dimenzije karte iznose 295 x 110 x 40mm i zauzima dva i po slota. 

Nastavak na PCAxe.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PowerColor AMD Radoen R9 Fury

Izvor: ITsvet.com, 16.Jul.2015, 12:06

Kompanija PowerColor je dodala svojoj R9 liniji modela 4GB Fury HBM model za koji se navodi da nudi za 60% više memorijskog propusnog opsega u odnosu na GDDR5 memoriju zahvaljujući tehnološkom napretku. Namenjena za 4K i VR aplikacije, PowerColor R9 Fury kartica nudi hlađenje preko tri ventilatora...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta PCAxe.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta PCAxe.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.