Sada možete da preuzmete svoje Gmail podatke

Izvor: B92, 05.Dec.2013, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sada možete da preuzmete svoje Gmail podatke

Google je rešio da svojim korisnicima dozvoli da eksportuju kopije podataka iz Gmaila u MBOX formatu kako bi ih bekapovali ili prebacili na drugi mejl klijent ili servis.

U pitanju nije samo potez koji će omogućiti nostalgičnim korisnicima pristup starim prepiskama već će im olakšati i prelazak na novu mejl platformu a mnogi će ceniti i mogućnost prebacivanja Google Calendara kao i zadržavanje svih relevantnih mejlova.

Korisnici mogu da sačuvaju kompletan Inbox >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ili mogu da smanje izbor odabirom pojedinih etiketa, a isto važi i za kalendar.

A ukoliko želite detaljnu dokumentaciju vaše istorije na Google proizvodima, takođe možete da preuzmete i dokument koji sadrži istoriju podataka sa Drivea, Calendara, Gmaila, Google+ i YouTubea.

Nekoliko Googleovih proizvoda je dostupno za preuzimanje putem Takeauta, ali ova objava daje znatno više funkcionalnosti ovom servisu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Google konačno omogućio preuzimanje Gmail i Calendar podataka

Izvor: Baguje.com, 06.Dec.2013, 10:50

Google je nakon više od godinu dana od kad je predstavio alatku Takeout (mesto gde možete preuzeti podatke koje google ima o vama a koji se nalaze na njihovim servisima) konačno omogućio preuzimanje podataka i za Gmail i za Google Calendar. Gmail podaci se preuzimaju u .mbox formatu i možete kasnije...

Nastavak na Baguje.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.