ŠOKANTNO: USKORO ćete moći sami da napravite AI robota

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Nov.2019, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠOKANTNO: USKORO ćete moći sami da napravite AI robota

Veštačka inteligencija je sve prisutnija...

Veštačka inteligencija (Ai) je postala prisutna u svim oblastima života – u smartfonima, računarima, bankarstvu, zdravstvu...

Gugl je odlučio da ponudi besplatan alat koji radi u Web pretraživaču, i uz pomoć kog možete da napravite vašeg sopstvenog AI robota.

"Teachable Machine 2.0" je aplikacija koja ima podršku za prepoznavanje lica, objekata i pokreta. Može da radi sa već prikupljenim podacima, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << a može i ih i sama prikupljati.

Zanimljivo je i da "Teachable Machine" ne zahteva poznavanje programiranja, pa ga mogu koristiti i oko koji prave prve korake u svet softverskog dizajna i AI.

Gugl ima i profesionalniju verziju ovog softvera nazvanu "Cloud AutoML", namenjenu iskusnim programerima koji rade sa velikim bazama podataka i žele da stvore napredne AI sisteme.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.