SLIKA UBICA! Ako skinete ovu fotografiju i stavite je na ekran telefona, postaje NEUPOTREBLJIV! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jun.2020, 10:08

SLIKA UBICA! Ako skinete ovu fotografiju i stavite je na ekran telefona, postaje NEUPOTREBLJIV! (FOTO)

I to u sekundi.

Korisnici Androida otkrili su da skidanje ovog volpejpera na pametne telefone može dovesti do potpunog rušenja mobilnog operativnog sistema.

Na Tviteru se prvo pojavila fotografija koja uzrokuje rušenje Androida čim se skine na telefon, a ubrzo je otkriveno da je za sve kriv bag koji se zasad najčešće pojavljivao na Samsung telefonima, ali i na nekim Google Pixel telefonima.

Na pogođenim telefonima postavljanje fotografije na pozadinu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << uzrokuje da ekran telefona odmah počne da se pali i gasi i postaje neupotrebljiv.  Restartovanje telefona ne rešava problem.

Sajt "9to5Google" izveštava da je opcija da ponovo pokrenete telefon u sigurnom načinu rada i izbrišete slikovnu datoteku, ali "Android Authority" kaže da treba fabrički resetovati uređaj da bi se stvari vratile u normalu.

Problem bi mogao da bude u tome što određeni uređaji ne podržavaju boju koja se koristi na fotografiji. Slika koristi RGB boju, dok mnogi Androidi preferiraju SRGB.

Dakle, ako ne želite ozbiljne probleme sa telefonom, nemojte skidati ovu fotografiju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.