SJAJNE VESTI! Od sad puna memorija na telefonu neće biti problem

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Nov.2017, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SJAJNE VESTI! Od sad puna memorija na telefonu neće biti problem

Korišćenje aplikacija na sasvim novi način!

Prema najavama iz sveta tehnologije korišćenje aplikacija na Android uređajima uskoro bi totalno moglo biti izmenjeno, zahvaljujući novoj opciji koju testira Gugl.

Kako je najavljeno iz ove kompanije, u toku je testiranje opcije koja će korisnicima Androida dopustiti da isprobaju aplikacije pre nego što ih instaliraju na svoj uređaj, prenosi Zimo.

EPL VARA SVOJE KORISNIKE! Ako na Ajfonu imate OVO - svi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << podaci su vam ugroženi! (VIDEO)

Do sada to nije bilo moguće, te su korisnici svaku aplikaciju morali prvo preuzeti, instalirati, dati joj niz dozvola za pristup vašim podacima, a tek onda isprobati pre nego što zaključe da li im se sviđa.

Stoga su u Guglu odlučili da preduzmu nešto u vezi s tim. Još u maju 2016. godine najavili su uvođenje opcije "Instant Apps", ali tada se nije moglo saznati puno o tome što će ta opcija zaista i biti.

Ova opcija omogućiće korisnicima da uživo isprobaju aplikacije, te iz Gugla ističu kako će to omogućiti korisnicima da dožive isto iskustvo kao da imaju aplikaciju instaliranu.

- Android Instant Apps" funkcioniše na novijim Androidovim sistemima, a autori aplikacija ne moraju raditi nove verzije svojih aplikacija, već ih je potrebno samo prilagoditi pomoću alata koji će im Google omogućiti.

Zasad je isprobavanje aplikacija omogućeno samo za neke aplikacije i neka tržišta, ali iz Gugla ističu da će dostupnost zavisiti ponajprije od samih divelopera i njihove zainteresovanosti za prilagođavanje aplikacija.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.