Robot Boston Dynamicsa pokazao nove veštine VIDEO

Izvor: B92, 18.Okt.2018, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Robot Boston Dynamicsa pokazao nove veštine VIDEO

Kompanija Boston Dynamics demonstrirala je nove veštine robota SpotMini.

Mark Raibert, osnivač kompanije Boston Dynamics na nedavno održanoj Međunarodnoj konferenciji inteligentnih robota u Madridu predstavio je robota Atlasa, koji može da trči i savladava prepreke.

Iako je video njegovih sposobnosti iznenadio mnoge, sada se pojavio novi snimak na kome možemo da pogledamo žutog robota pod imenom Spot Mini koji igra u ritmu muzičke numere Uptown funk. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Žuti robot sa četiri noge savršeno tverkuje, izvodi "mun vok", ali i pravi nežne korake u plesu, a ovaj video je za samo nekoliko dana pregledan više od 1,5 miliona puta.

Raibert se obratio ispred kompanije kazavši na konferenciji da Spot Mini može da se koristi za različite zadatke, od raznih industrija i rada na obezbeđenju do istraživanja.

SpotMini će biti prvi komercijalni proizvod kompanije Boston Dynamics, a kako je najavljeno naći će se u prodaji od 2019. godine.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Robot Boston Dynamicsa pokazao nove vještine

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Okt.2018

Kompanija Boston Dynamics demonstrirala je nove vještine robota SpotMini.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.