Resident Evil prodat u preko 100 miliona primeraka

Izvor: ItRešenja.com, 18.Jun.2020, 11:26

Resident Evil prodat u preko 100 miliona primeraka

Postoje igre koje na prvi pogled nisu popularne kao recimo one sportske, trkačke, ili pucačine iz prvog lica. Međutim, neke od igara koje se ne pominju često, umeju da nas iznenade nekim rekordima, bar kada je u pitanju prodaja. Resident Evil jedna je od takvih igara.

Capcom se definitivno sigurno nije nadao da će dostići prodaju neke svoje igre u preko 100 miliona primeraka. Resident Evil je horor igra, jedina u žanru koja je tako nešto uspela. Iako je franšiza počela >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << 1996. godine, do danas su se održali na tržištu i u tome su zaista uspešni. Franšiza stara 24 godine nije uvek bila jednako popularna, pa je recimo zabeleženo da je Resident Evil 7 prodat u preko 7,5 miliona primeraka, dok je rimejk Resident Evil 3 prodat u 2 miliona primeraka za samo dva dana prodaje.

Kompanija se zbog ovog velikog uspeha oglasila i označila nekoliko faktora koji su uticali na to da Resident Evilbude prodat u ovoliko kopija. Prvi faktor je “dosledan raspored” novih igara. Franšiza nikada nije dugo spavala, i uvek se pojavljivala baš kada je trebalo. Ovakvom strategijom, uvek su bili u centru pažnje. Obećavaju da ova strategija neće prestati da se implementira. Najbolja informacija je to što će Resident Evil: Village doći za Sony PlayStation 5 2021. godine. Time će se zombi serijal nastaviti i na najnovijoj igračkoj konzoli.

Izvor: PC Press

Nastavak na ItRešenja.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.