Razvijen samonavodeći metak: Možete da trčite, skačete, letite, ali mu ne možete pobeći!

Izvor: NaDlanu.com, 29.Apr.2015, 11:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razvijen samonavodeći metak: Možete da trčite, skačete, letite, ali mu ne možete pobeći!

Pre godinu dana DARPA-istraživačko krilo američkog ministarstva odbrane- je otkrilo da prototip za novi tip metka. EXACTO je sad spreman za akciju i kad vidite kako funkcioniše ostaćete zapanjeni.

Ova metak "vidi" kretanje svoje mete zahvaljujući ugrađenom sistemu navođenja u realnom vremenu i navodno je sposoban da se preusmeri kako bi poništio efekte vremena, vetra, ljudske greške i drugih neočekivanih faktora koji ga mogu skrenuti sa kursa.

Ove nedelje je >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << DARPA pustila snimak koji pokazuje metak u akciji. U stanju je da se preusmeri čak i ako se meta kreće nakon što je metak ispaljen. Pogledajte snimak!



Nadlanu

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.