Izvor: Nezavisne Novine, 31.Maj.2018, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razlika između opcije Delete i Offload na iOS-u

Zahvaljujući novoj značajnoj funkciji iOS-a 11, možete da rasteretite sistem tako što ćete da uklonite, ali ne i da obrišete aplikacije koje ne upotrebljavate. Hajde da vidimo koja je razlika između opcija Delete i Offload!

Sistem sam uklanja aplikacije da bi oslobodio što više memorije. Međutim, te aplikacije možete da reinstalirate kada god poželite.

Na taj način se rješavate aplikacije radi oslobađanja dodatnog prostora, iako svi njeni podaci ostaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << sačuvani lokalno na uređaju.

Kada reinstalirate aplikaciju, vaši podaci će ponovo biti spremni za upotrebu.

To ćete podesiti u tri jednostavna koraka: Settings > General > iPhone Storage. Tu ćete odabrati željenu opciju za datu aplikaciju, odnosno Delete ili Offload.

Ako odaberete opciju Delete, to je isto kao da ste pritisnuli i duže zadržali ikonicu aplikacije, pa pritisnuli mali znak x koji se pojavi u gornjem uglu. Na taj način ćete obrisati aplikaciju i sve podatke vezane za nju. Sa druge strane, opcija Offload funkcioniše kao i automatsko brisanje koje je opisano u uvodu, piše "iMagazin".

(NN/b92.net)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.