Razer pametni sat za gejmere i sportiste

Izvor: ItRešenja.com, 24.Jan.2016, 23:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razer pametni sat za gejmere i sportiste

Iz kompanije Razer nam stiže nov proizvod, ali ovoga puta se ne radi o nekom ultimativnom gejmerskom dodatku, već je reč o pametnom satu pod nazivom Nabu Watch. Tako je Nabu serija nosivih gedžeta dobila novog člana u vidu časovnika koji prosečnom korisniku donosi sve što bi mogao da poželi, sa sve pametnim funkcijama i mogućnošću povezivanja sa smartfonom…

U Razeru posebno ističu da su veliku pažnju posvetili povećanoj autonomiji baterije, što je između ostalog postignuto >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << odustajanjem od velikog ekrana u boji, pa je Nabu Watch opremljen standardnim OLED ekranom koji podseća na one koje poseduju klasični digitalni modeli. Međutim pored glavnog singl kolor ekrana veličine 128×16 tačaka koji prikazuje vreme, tu je i sekundarni ekran na kome se ispisuju različite notifikacije, te rezultati vezani za neke fitness funkcije.

Tako na ovom pametnom časovniku osim vremena, na raspolaganju imate i štopericu, tajmer, alarm i podršku za više vremenskih zona, kao i pozadinsko osvetljenje, dok je među pametnim opcijama osim mogućnosti povezivanja sa smartfonima, podržano i strimovanje poziva, pregled poruka, e-mailova (samo tekst), dok pristigle notifikacije prate audio i efekti vibracije.

Već smo spomenuli da su podržana i neke fitnes funkcije, pa tako imate mogućnost da pratite broj koraka koje ste napravili, količinu potrošenih kalorija, možete imati uvid u distance koje ste prevalili, te vreme koje ste proveli u određenim aktivnostima ili broj sati koje ste proveli spavajući. Sve ovo se sinkronizuje sa pratećom aplikacijom koju ćete naravno instalirati na vašem pametnom telefonu ili nekom drugom mobilnom uređaju. Za aktivne korisnike važan podatak je da sat izdržava padove sa visine od 5 metara, kao i da je vodootporan (5ATM).

Na kraju recimo da je Razer ovaj sat predstavio u dve verzije – standardnoj za koju treba izdvojiti 180 eura, odnosno skupljoj Forged varijanti koja donosi tastere od mašinski obrađenog čelika te za nju treba platiti 60 eura više. Ukoliko međutim imate priliku da ovaj sat nabavite u SAD-u, možete proći daleko povoljnije obzirom na objavljene cene od 150, odnosno 200 američkih dolara.

Izvor: IT Market

Nastavak na ItRešenja.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.