Radionica za decu u galeriji Singidunum

Izvor: Blic, 07.Sep.2014, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radionica za decu u galeriji "Singidunum"

Slikarka Vesna Džakić osmislila je radionicu za decu koja će biti održana danas od 16 do 17.30 sati u galeriji "Singidunum“ u Beogradu.

Deca su pozvana da uživaju u veselom svetu boja i Vesninim omiljenim simbolima: srce, cvet, sunce, drvo, mesec, drvo...

- Slikarski svet Vesne Džakić su vizuelizovane uspomene iz detinjstva. Njena likovna bajka se sa uživanjem čita, stranice ispisane živopisnim rukopisom se sa lakoćom listaju a maštom obojena atmosfera, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << posmatrača uvlači u čarobne prizore nestvarnog univerzuma. U njemu je sve razdragano i veselo, život se gleda sa vedrije strane i sve to stvara iluziju bezbrižnost koja je postignuta znalačkim likovnim pristupom - kaže Olivera Vukotić.

U galeriji "Singidunum" u toku je izložba slika Vesne Džakić pod nazivom "Boje svetlosti“, a koja se može pogledati do 16 septembra.

Tematski, ovaj ciklus kao i radovi nastali u nekoliko prethodnih godina su orijentisani ka prirodi i arhitektonskim objektima... Nezavisno od broja elemenata ili načina organizacije celine, poruka slike je nepromenjena - slavi se život, a način rešavanja integralne površine platna, otkriva autorkin afinitet ka kombinovanju i konstantnu potrebu da istražuje. Ova osobina svojstvo je onih umetnika koji znaju da se za slikarskim istinama traga celog života i da se u toj potrazi dolazi do novih, dragocenih saznanja što najnovije Džakićkine slike potvrđuju – piše u katalogu za izložbu Vukotićeva.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.