Qualcomm: Nije bitan broj već kvalitet jezgara

Izvor: B92, 31.Avg.2013, 21:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Qualcomm: "Nije bitan broj već kvalitet jezgara"

Qualcomm je jedan od najpoznatijih proizvođača sistema na čipu (SoC) i postoji velika mogućnost da barem jedan od vaših uređaja napaja Qualcommov Snapdragon procesor. Kompanija je nedavno objavila video u kom želi da gledaocima skrene pažnju da je znatno bitniji kvalitet samog jezgra a ne njihov broj u uređaju.

Qualcomm u poslednje vreme mora da se suoči sa sve većim brojem konkurenata koji izbacuju sisteme na čipu sa većim brojem jezgara po istoj ceni. Međutim, ono >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << što je interesantno, svi oni i dalje nisu bolji od dual core Qualcommovog Snapdragon procesora.

Zbog toga je kompanija objavila video u kom objašnjava zašto je svako pojedinačno jezgro bitno a ne njihov broj.

Ovaj video nije samo marketinški potez već zaista poseduje edukativnu komponentu. I baš kao što veći broj piksela ne znači da ćete imati bolju kameru i slike višeg kvaliteta, više jezgara ne nudi uvek i bolje performanse.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.