Pwn2Own: Posle Chrome-a, uspešno hakovan i Internet Explorer

Izvor: Informacija.rs, 12.Mar.2012, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pwn2Own: Posle Chrome-a, uspešno hakovan i Internet Explorer

Nakon uspešnog hakovanja Google-ovog brauzera Chrome, tim istraživača francuske firme prošle nedelje uspešno je hakovao i Microsoft-ov Internet Explorer 9 na računaru sa potpuno zakrpljenim Windows7 SP1. Istraživači VUPEN-a iskoristili su dve prethodno nepoznate "zero-day" ranjivosti što im je omogućilo izvršavanje koda zaobilaženjem odbrambenih mehanizama brauzera.

Nastavak na Informacija.rs...






Povezane vesti

IE9 pao na takmičenju hakera

Izvor: ITsvet.com, 12.Mar.2012

Potpuno zakrpljena verzija Internet Explorera koja je bila pokrenuta na najsigurnijoj verziji Windowsa do sada je drugi pretraživač koji je pao na godišnjem takmičenju hakera smišljenom da testira otpornost internet softvera na napade u realnim uslovima. Napadači su bili u mogućnosti da preuzmu...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Informacija.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Informacija.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.