Puzzle Quest 2

Izvor: B92, 12.Okt.2010, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Puzzle Quest 2

Ako ste ikada izgubili sate igrajući Bejeweled ili slične igre, pripremite se za kraj života kakav ste poznavali!

Igor Conić




Kada se pojavio Puzzle Quest, malo ko je znao šta da očekuje od naslova koji je najavljen kao mešavina Bejewelda sa RPG-ovima stare škole. Još manje je iko očekivao da će rezultat biti razorno adiktivna igra, koja je istovremeno deluje skroz sveže i dobro poznato.

Uspešan koncept je malo napušten nastavkom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Galactrix, koji je čarolije, vilenjake i zmajeve zamenio laserima, kvazarima i svemirskim brodovima, pored toga što je unekoliko promenio osnovnu mehaniku borbe tj. slaganja dragulja.

A eto nama sada i Puzzle Questa 2, zvaničnog nastavka prve igre, koji se na najbolji način drži stare maksime "ako radi, ne menjaj”.

To ne znači da ništa nije promenjeno, ali da prvo prođemo osnove: nakon što odaberete jedan od četiri vrste lika, igra vam ukratko predstavlja zaplet – koji nije vredan pomena i vrti se oko standardnog velikog zla koje preti svemu što je dobro i heroja (vas) koji je došao to da zaustavi. Tu srećemo naš prvi novitet: sada vidite svoj lik koji se kreće po lokacijama, za razliku od mape i cut-scena koji su predstavljali "istraživanje” u prvom delu. Razlika je u suštini kozmetička, ali dodaje na draži, makar zato što su likovi i monstrumi i okoline vrlo simpatično nacrtani.

Gameplay mehanika je ista: kada dođe do borbe, pred vama je tabla 8x8 puna različitih dragulja. Vi i protivnik igrate naizmenično, a potez vam je da zamenite mesta dvema draguljima kako biste napravili niz od 3, 4 ili 5, čime dobijate manu za bacanje magija ili pravite štetu protivniku.

Upravo tu susrećemo naš najvažniji novitet: EXP i pare sada dobijate posle borbe, a ne slaganjem dragulja, tako da je ostavljeno više prostora za mana dragulje, a uvedeni su i novi: pesnice, koje služe da izvedete fizički napad na protivnika. To radite oružjem, koje sada ne samo da možete da kupujete, nego i da ga poboljšavate pomoću materijala koje nađete u avanturisanju.

Osim borbi, očekuju vas i razne varijacije na osnovnu igru: obijanje brava, nalaženje zamki, otvaranje kovčega s blagom itd. Sve mini-igre su jednostavne i zabavne, i odlično raspoređene, taman tako da vam nikada ne dosadi fajt. Njega dodatno zabavnim čine ne samo različite magije, već i desetine različitih protivnika koje ćete susretati, od kojih svako ima neke svoje specijalne poteze i fore.

Zvanični sajt: Puzzle Quest 2

Njihov AI je primetno bolji – više ne vara kao blesav sa beskonačnim nizovima kombo-slaganja, tako da ponekad ume da bude i prelak protivnik (u tom slučaju preporučujemo da odaberete hard nivo težine). A uvek možete da se oprobate protiv drugara, jedan na jedan, ili u posebnom Tournament režimu, gde svako bira po četiri monstruma iz igre koje će kontrolisati.

U svakom slučaju, zabava je zagarantovana!

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.