Putevi u Novom Pazaru i na Pešteri prohodni

Izvor: Blic, 29.Dec.2014, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putevi u Novom Pazaru i na Pešteri prohodni

Svi magistralni i regionalni putevi na teritoriji Novog Pazara i Sjenice su prohodni iako je prethodnog dana palo oko 30 centimetara snega.

Ulice u užem centru Novog Pazara čišćene su tokom dana, dok na ulicama na periferiji ima od pet do 10 centimetara snega.

- Imamo dovoljno mehanizacije za zimsko održavanje ulica, ali moramo da poštujemo režim i pridržavamo se prioriteta prilikom čišćenja. Očistili smo centar grada, a u utorak i narednih dana sledi čišćenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ulica drugog prioriteta, tako da će se za par dana situacija normalizovati – kaže Emin Omerović iz JKP “Gradska čistoća”.

On dodaje da nije bilo većih problema i da ih snežne padavine nisu iznenadile.

- Jedino smo imali problema na pristupnom putu deponiji Golo brdo, gde je na kolovozu bilo 40 centimetara snega. Ovu deonicu moramo redovno da čistimo, jer na taj način omogućavamo redovno iznošenje smeća iz grada - rekao je Omerović.

Prvi sneg nije napravio veće probleme ni putarima u Sjenici, a u ovoj opštini na Pešteri napadalo je tek 18 centimetara snega iako se temperatura spustila deset stepeni ispod nule.

Sjenički putari održavaju oko 300 kilometara puta, imaju dovoljno soli i rizle, a u noći između nedelje i ponedeljka su morali da spasavaju zavejane rudare koji su autobusom krenuli na posao u rudnik Štavalj.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.