Pušten MS Office 2010 RC

Izvor: B92, Beta, 04.Feb.2010, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pušten MS Office 2010 RC

Bez obzira na lični stav prema MS Office paketu poslovnih aplikacija, činjenica je da većina svetskih korporacija zavisi upravo od korišćenja ovih programa. Čak i mnogi kućni korisnici ne mogu ni da zamisle svakodnevni rad na računaru bez upotrebe Outlook,Word i Excel aplikacija koje su sastavni deo Office paketa.

Izvor: Bozza Bench




Najnovija verzija MS Office-a 2010 je najavljena za jun, 2010. godine. Po prvi put, kupcima će biti ponuđeno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << šest različitih verzija.

Nakon Beta verzije koja je dostupna od novembra 2009. godine, Microsoft je konačno izbacio i Candidate Release (RC) verziju koja će biti dostupna samo odabranom krugu partnera u okviru Technology Adoption Program (TAP). Ovo je veliki korak za Microsoft u procesu konačnog završetka nove verzije Office-a obzirom da se sam kod aplikacije neće mnogo razlikovati u konačnoj verziji. Do izlaska finalnog paketa verovatno će se pojaviti još jedna (RC2) verzija.

Adaptacija za poslovno okruženje i prihvatanje novog paketa od strane biznis korisnika će verovatno ići nešto sporije, jer se očekuje da novi, Office bude žrtva sopstvenog uspeha. Većina korisnika je i više nego zadovoljno mogućnostima postojeće Office 2007 verzije tako da će većina novih Office 2010 licenci biti pre svega inicirana prelaskom na 64-bitnu platformu uz istovremeni prelazak na Windows 7 64-bit OS. Sve to će svakako uticati na ograničeni rast i sporije prihvatanje novog Office-a od strane tradicionalno konzervativno orijentisanog poslovnog okruženja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.