Prvi rođendan Vindovsa 7

Izvor: S media, 22.Okt.2010, 22:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi rođendan Vindovsa 7

Pre tačno godinu dana počeo je da se prodaje Vindovs 7. Usprkos odličnoj prodaji i brojnim zadovoljnim korisnicima novi operativni sistem tek treba da otme tržište starim Vindovsima XP.

Sedma generacija Vindovsa pre tačno godinu dana nasledila je nesrećnu Vistu. Sada možemo zaključiti da je Vista, nakon dugog razvoja, lansirana prerano. Operativni sistem koji je Majkrosoft nazivao revolucionarnim pokazao se sporim, nepraktičnim za korišćenje i problematičnim sa starijim >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << aplikacijama. Izdavanje servisnih paketa nije bitno popravilo situaciju. Iz tog razloga je Majkrosoft ni pune tri godine kasnije predstavio naslednika, Vindovs 7.

U godinu dana prisutnosti na tržištu prodato je 240 miliona licenci Vindovsa 7. U zadnja tri meseca svakih 8,35 sekundi je prodata jedna licenca novih Vindovsa. Trenutno Vindovs 7 pokreće 17 posto računara u svetu. Njegova najveća konkurencija je devet godina stari Vindovs XP koji se nalazi na većini aktivnih računara, ali trend pokazuje da svakim danom sve više računara prelazi na novi operativni sistem. Ukoliko se nastavi trenutni tempo zamene starog OS-a novim, Vindovs 7 će prestići tržišni udeo starog XP-a u trećem kvartalu 2012. godine.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.