Prvi put u Srbiji CERN-ova škola fizike

Izvor: Blic, 04.Sep.2014, 19:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi put u Srbiji CERN-ova škola fizike

Međunarodna škola detektorskih sistema u oblasti fizike elementarnih čestica i nuklearne fizike biće održana od 8. septembra do 13. septembra u Novom Sadu, pod okriljem Evropske organizacije za nuklearna istraživanja (CERN).

Škola "Danube Sćool on Instrumentation in Elementary Particle and Nuclear Physics" prvi put se održava u Srbiji na Univerzitetu u Novom Sadu i okupiće oko 60 postdiplomaca, doktoranada i post-doktoranada iz te oblasti.

Polaznici će moći >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da steknu neposredno iskustvo u radu sa savremenim detektorskim tehnologijama, koje se koriste u oblastima fizike čestica i nuklearne fizike.

Mladim fizičarima iz različitih zemalja će u okviru škole biti omogućemo i umrežavanje, kako bi kasnije saradjivali na zajedničkim projektima.

Osim CERN-a, u organizovanju škole saradnju su pružili i medđnarodni komiteti ICFA i ECFA.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.