Prvi USB 3.0 proizvod zvanično sertifikovan

Izvor: B92, 21.Sep.2009, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi USB 3.0 proizvod zvanično sertifikovan

SuperSpeed USB je konačno postao realnost – posle dugog čekanja, pojavio se prvi USB 3.0 proizvod koji je dobio zvanični sertifikat. Ne radi se ni o kakvom uzbudljivom uređaju sa velikom brzinom prenosa, već o NEC-ovom xHCI host kontroleru, ali od nečega mora da se počne; osim toga bez kontrolera ni uređaji ne mogu da se koriste.

Izvor: PC Press




Odgovorni iz NEC-a kažu da će se kontroler pojaviti u prodaji početkom sledeće godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali da će mnogi proizvođači biti u prilici da ga isprobaju do kraja decembra. Takođe, očekuje se da prototipovi uređaja (kao što su eksterni disk Buffalo i adapter ExpressCard-USB 3.0) sa ovim kontrolerom budu predstavljeni na predstojećim sajmovima, a na IDF-u je prošle nedelje već predstavljen laptop sa USB 3.0 priključkom.

Pored pomenutog ExpressCard adaptera, u prodaji treba očekivati i PCI kartice. Prvi testovi pokazuju da USB 3.0 lepo radi sa USB 2.0 uređajima; takođe će USB 3.0 uređaji raditi sa USB 2.0 interfejsima, u oba slučaja na USB 2.0 brzini.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.