Prva jutarnja kafa uz virtuelnu „Tračaru”

Izvor: Politika, 21.Sep.2013, 22:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prva jutarnja kafa uz virtuelnu „Tračaru”

Novosti iz života Novaka Đokovića i Bijonse izazivaju najveće interesovanje i komentare čitalaca prvog srpskog internet tabloida

Dakle, stvarno, šta li je našao na njoj? – frknula je kvarcovana plavuša posmatrajući plavokosu starletu koja je uspela da ostvari san prosečne srpske sponzoruše i ulovi „kapitalca” čije se prezime piše sa nekoliko nula, kako se baškari na naslovnici popularnog ženskog magazina.

Umesto odgovora na to retoričko pitanje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << njena prijateljica naglas je prokomentarisala najvreliji trač o zvezdi rijaliti „sazvežđa”:

„Jesi li čula da se razvodi pobednik ’Velikog brata’?”

Da smo ubacivali po jedan dinar u nacionalnu kasicu prasicu svaki put kada bi do naših ušiju dospeo ovakav dijalog, verovatno bismo otplatili spoljašnji dug Srbije preko master kartice. Znajući da verbalna gimnastika predstavlja omiljenu „sportsku” disciplinu naših sugrađana i da tračevi gradom kruže brže od besposlenih taksista, urednici sajta „Tračara” odlučili su da našim sugrađanima ponude dnevnu dozu „sočnih” informacija iz života poznatih.

– Krajem 2008. na domaćem internet tržištu gotovo da nije bilo sajtova koji su se bavili životima slavnih, a naročito holivudskim zvezdama koje danas najčešće koračaju „crvenim tepihom” sajta „Tračara”. Moje kolege Istok Pavlović i Dragana Vukajlović Krstović rešile su da iskoriste taj prazan prostor i osnuju sajt „Tračara” a danas sa ponosom ističemo da smo prvi srpski internet tabloid – priča Ivanka Rendulić, prva dama sajta „Tračara”, koja se svaki dan nalazi pred (ne)zahvalnom dilemom – koji će vreli trač ponuditi svojim čitaocima, koji uz prvu jutarnju kafu prelistavaju gomilu žute štampe.

Pet godina nakon osnivanja ovog sajta, ona nema nikakvu dilemu koje ličnosti izazivaju najveće interesovanje i komentare čitalaca ovog sajta:

– Svi događaji iz života Novaka Đokovića, Jelene Karleuše i Svetlane Ražnatović podižu medijsku prašinu, a kada je reč o zvezdama iz svetskog estradnog i filmskog „sazvežđa” najveću pažnju naših čitalaca izazivaju epizode iz života Bijonse, Šakire, Rijane i Lejdi Gage. Publika „Tračare” verno prati i sva dešavanja iza kulisa i na sceni rijaliti emisija i različitih emisija o talentima, kao i sve vesti sa predznakom „šokantno” i „neočekivano”. Ipak, mi se ipak trudimo da održavamo dobru i „zdravu” meru pravih tabloidnih vesti i ostalih vesti o životu poznatih – ističe naša sagovornica.

Ona ne krije zadovoljstvo zbog činjenice da broj posetilaca ovog sajta raste „geometrijskom progresijom” i da se „Tračara” nalazi među najposećenijim sajtovima ovog tipa i dodaje da je najviše ponosna na podatak da su najpopularniji internet tabloid na društvenim mrežama: na „Fejsbuku” imaju više od 34.000 fanova, a na „Tviteru” ih prati više od 24.000 osoba. Preko 85 odsto njihovih čitalaca su dame, starosti od 15 do 35 godina, pokazuju rezultati interne anketi, koja se poklapa sa statistikama agencije „Gemius Audience”.

Iako u „žutim rubrikama” dnevne i nedeljne štampe s vremena na vreme „gostuje” i neki političar Ivanka Rendulić kaže da na sajtu „Tračara” nema zabranjenih ličnosti i tema „ali postoji neko nepisano pravilo da život političara ne prate jer smatraju da se o njima i previše govori u svim ostalim medijima”.

Da li su do sada primili neke pretnje ili imali neprijatnih razgovora zbog vesti koje su objavili?

– Bilo je raznih situacija, ali moram da se pohvalim da ipak imamo korektan odnos sa većinom poznatih ličnosti. I kada je bilo tekstova koji im se nisu dopali, uglavnom smo u fer atmosferi našli dogovor – diplomatski odgovara naša sagovornica.

Katarina Đorđević

-----------------------------------------------------------

I poznate ličnosti dojave dobre priče

Urednica „Tračare” kaže da su im društvene mreže i inostrani onlajn tabloidi najveći „rudnik” informacija, ali ovom sajtu se svakodnevno javljaju i poznate ličnosti koje najviše pomažu u pronalaženju dobre priče.

– Oni su ti koji često vole da se pohvale nekim novim dostignućem i uspehom i to uglavnom rado objavljujemo. Sa druge strane, čitaoci su od početka rada sajta „Tračara” naša desna ruka i svojim fotografijama, sugestijama i komentarima u velikoj meri utiču da budemo što bolji i pružimo im ono što ih najviše interesuje. Naravno, uz minimalno odstupanje od principa profesije kojih se držimo – ističe Ivanka Rendulić.

objavljeno: 22.09.2013

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.