Proradio Google Street View i za Kraljevo

Izvor: B92, 12.Mar.2015, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proradio Google Street View i za Kraljevo

Nakon što je u julu prošle godine Google Street View postao dostupan u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, ovaj servis je nastavio da se širi i po drugim gradovima Srbije. Poslednji u nizu gradova čije ulice možete videti na Googleu je Kraljevo.

Google Street View je najavio da će u Srbiji napraviti online mape za sedamdesetak gradova, a za sada to obećanje ispunjavaju.

Trenutno je servis dostupan za gradove Bor, Požarevac, Novi Bečej, Zrenjanin, Beograd, Mladenovac, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Lazarevac, Leskovac, Valjevo, Šabac, Loznica, Niš, Surdulica, Pirot, Smederevo, Smederevska Palanka, Velika Plana, Kraljevo, Novi Sad, Bečej, Pančevo, Aleksinac, Temerin, Bačka Palanka, Subotica, Vršac, Kovin, Stara Pazova, Nova Pazova, Inđija, Sremska Mitrovica, Šid, Ruma, Aranđelovac, Kragujevac, Prokuplje, Kuršumlija, Sombor i Knjaževac.

Street View je besplatna opcija Google mapa koja je predstavljena u maju 2007. godine i do sada je dostupna u 56 zemalja širom sveta. Ona omogućuje virtuelno istraživanje i šetnju gradovima preko panoramskih slika napravljenih na nivou ulice. Dostupna je i na Google Earth i Google Maps za mobilne uređaje.

Zahvaljujući novom servisu korisnici mogu virtuelno da se kreću i istražuju ulice putem panoramskih slika zabeleženih iz perspektive posmatrača. Street View je dostupan i u okviru Google Earth aplikacije i na Google mapama za mobilne uređaje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.